לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיווק 'קורס אונליין' שמועבר ע"י מורה שאינו שומר תורה ומצוות

שאלה:

קיבלתי הזדמנות מיוחדת, ורווחית ביותר, להשתתף בהשקה שיווקית של 'קורס אונליין', שמלמד איך לבנות מוצרי מידע.

לפני שאני ניגש לשאלה אני יבהיר כמה דברים הנוגעים לשאלה:

א. השפה של המורה לא נקייה, זאת אומרת שהוא מדי פעם זורק קללה באנגלית, כחלק מסגנון הדיבור שלו.

ב. התכנים של הקורס מועברים באמצעות סרטוני הדרכה שלעיתים מופיעות בהם תמונות של נשים.

ג. לעיתים המורה מקיים וובינר (הרצאה בשידור חי) שעשויות להופיע בו תמונות של נשים.

ג. חלק מהיתרון של הקורס, זה שניתן לתת ולקבל עזרה וסיוע בכל הנוגע לתכני הקורס, בפורום, וקבוצות וואטסאפ ופייסבוק.

ד. במסגרת הקורס, לעיתים מוצעות הזדמנויות למפגשים פרונטלים.

ה. ניתן להיחשף באינטרנט, בחינם, לתכנים נוספים הנוגעים לחייו האישים של המורה.

ההשלכות:
יהודי המשתמש באינטרנט פרוץ יהיה חשוף לכל הסעיפים הנ"ל.
לעומת זאת, חרדי שמשתמש באינטרנט מסונן יהיה חשוף לחלק מהסעיפים, בהתאם לרמת הסינון.

השאלה שלי היא כזאת:

א. האם מותר לי מבחינה הלכתית לשווק את הקורס?

ב. במידה וזה מותר מבחינה הלכתית, האם זה בסדר גם מבחינה ערכית?

נ.ב.
התשובה דחופה לי מאוד, כי ההשקה החלה כבר לפני כמה ימים.
עד עכשיו התמהמהתי, כי לא ידעתי איך לנהוג בעניין.
אשמח למענה בהקדם האפשרי.

תשובה:

שלום רב,

לאחר שאתה מודע לבעיות של הקורס הזה. הכל תלוי בך. כלומר, אין איסור להשתתף בזה אם אתה נזהר שלא תפגע מזה. האפשרות לצפות בהרצאות של נשים אינה איסור כשלעצמו. אבל חשוב לדעת שאם ישנה אפשרות אחרת או אם אתה חושש שתכשל באיסור, אז ודאי אסור. לכן לשאלתך האם ללכת לכזה קורס או לא. זה תלוי בצורך של הקורס הזה ובנקודות הנ"ל.

שיהיה בהצלחה