פניה לפיקוח או תלונות הציבור על עובד ציבור

שאלה:

האם מותר לעובד חינוך, המקבל משכורתו ישירות ממשרד החינוך (לא מוכר שאינו רישמי) שאינו מקבל את המגיע לו, בגלל מנהל המוסד, (שגם הוא עובד של משרד החינוך ישירות) לפנות לפיקוח ולהתלונן על המנהל?
האם מותר לאזרח לפנות למחלקת פניות הציבור בביטוח לאומי, בתלונה על פקיד בביטוח הלאומי – שפוגע בו?

תשובה:

שלום וברכה,

סמכות על לא נחשבת ערכאות. ואף איסור מוסר לא שייך כיון שלא מוסר לשילטונות שיענישו אותו, ונחשב הגשת תלונה גרידא שמותר כאשר נגרם לעצמו נזק. ולכן מותר למסור מנהל מוסד או עובד בביטוח לאומי למעביד שלו, או לממונה על המשרד. אך ראוי שיתרה במנהל לפני שמתלונן עליו.

בהצלחה.