יום טוב שני של גלויות במקום שאין יהודי חו"ל

שאלה:

שלום רב!
אני שואל לגבי יום טוב שני של גלויות בסיני (מצרים),
האם חייבים לשמור שם כשאני אהיה שם בפסח? הרי אני תושב ישראל ואין שם קהילה יהודית כלל

תשובה:

שלום וברכה

אם אכן אין שם יהודים בכלל אין חיוב יום טוב שני, כמבואר בשו"ע סי' תצו, אבל תמהני מה תעשה שם כך לבד? איך ניתן לקיים שם לילה מקודש כמו ליל הסדר ולקיים את החג ברוממות מתוך שמחה של מצוה ועלייה רוחנית? שיעורי תורה? אוכל מהודר כשר לפסח וכו' וכו'?

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. במידה ומגיעים לסיני גם יהודים בני חו"ל ממדינה אחרת (שצריכים לשמור פסח שני), האם יש חיוב גם ליהודי מהארץ שנמצא שם לשמור יום טוב שני?

  2. כוונתי השאלה היא לא מצד הקירבה והדיון האם זה נחשב כחלק מארץ ישראל, אלא מצד זה שאין מנהג המקום כיוון שאין יהודים מקומיים , ואם כן, למה לא ננהג בו כפי שנוהגים בארץ ישראל, שתושבי חול שומרים יום טוב שני, אבל תושבי ישראל לא שומרים למרות שנמצאים בקרבתם תושבי חול.