מנהגי עליה לבית החיים ואופן ציון שם הנפטר

שאלה:

בס"ד
שאלה 1 – כאשר עולים בער"ח ניסן (הפעם ביום שישי לפני חצות) לבית החיים, לציון של האבא (שנפטר לפני כמה שנים) – האם יהיה נכון לפקוד גם את הקבר של אמא (שנמצא במרחק של כמה מטרים מהאבא), כאשר אני נמצא בתוך י"ב חודש על האמא (לפי מנהג הספרדים)?
שהרי יש לי קצת חשש שמא האמא תקפיד עלי באם לא אפקוד גם את קיברה – כאשר אתפלל ליד האבא, ובעומדי סמוך מאוד לקבר האמא – וזאת מפני שלא מקובל בתוך י"ב חודש לפקוד את הנפטר..
שאלה 2 – נהגנו לקרא ליד הקבר תהלים וגם משניות לפי השם של הנפטר. האם הקריאה צריכה להיות לפי שם הנפטר / הנפטרת – בן השם של האמא, או בן השם של האבא?
וכן, אותה השאלה עולה, כאשר עושים השכבה (אחרי לימוד / או או ליד ספר תורה) – האם מציינים אותו דבר את שמות נפטרים, כמו ליד הציון שלהם בבית החיים, או באופן אחר (למנהג הספרדים)?
תודה ותזכו למצוות
תשובה:

שלום וברכה

בתוך השנה הראשונה לא עולים לקבר, אבל אם הם קבורים אחד ליד השני תוכל לומר פרקי תהילים גם עבורה.

דומני שמנהג בני ספרד להזכיר בשם האמא ולא בשם האבא, בשונה מבני אשכנז בענין זה.

בשורות טובות.