דילוג בתפילה כדי להתפלל במנין

שאלה:

שלום רב.
אם אני מאחר קצת למנין של "זריזים" (מתחילים מ"הודו" ) ואין סיכוי שאדביק את הפער אם אתחיל מ-"ה' מלך"
והם נמצאים קרוב לשירת הים, האם כדאי לי להצטרף לתפילה מהמקום שבו הם נמצאים כדי שאוכל לענות קדיש וקדושה ולהתפלל 18 יחד איתם או שכדאי להתפלל בקצב שלי ולהתחיל מ"הודו" או "ה' מלך"?

בכבוד רב.
שי

תשובה:

שלום וברכה

בהנחה שאין לך מנין אחר, או שאינך יכול להתפלל מאוחר יותר מחמת העבודה וכדומה, יש סדר שלם שנתנו הפוסקים לדילוגים בתפילה [רק בפסוקי דזמרה ולא בשאר חלקי התפילה שבהם אין לדלג] לפי המצב, ראה בהרחבה בסי' נב. העיקרון המנחה הוא שחובה לומר לכל הפחות ברוך שאמר אשרי ישתבח, ואם יש זמן נוסף יש סדרי עדיפויות כמבואר שם. כמו כן חובה לדעת, שמטרת הדילוג היא רק כדי להתחיל שמונה עשרה עם בציבור, ברכו וקדיש ניתן לענות באמצע פסוקי דזמרה גם אם אתה לא אוחז עם הציבור. גם באמצע ברכות קריאת שמע ניתן לענות אמן יהא שמיה רבה ואמן של דאמירן בעלמא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה ותודה על התשובה.
    אם אני מדלג, האם עלי להשלים את החסר (קורבנות, פסוקי דזמרה וכו')?
    האם לפני או אחרי "עלינו לשבח"?

    בכבוד רב וכל טוב.