בשרי וחלבי בתנור אחד / מגבונים בשבת / בורר בסכו"ם

שאלה:

שלום לרבנים

האם אסור לזרוק לחם לפני שהתקלקל קצת?

במידה ויש תנור אחד בבית, איך ניתן לאפות בו גם בשרי וגם חלבי? (לא ביחד כמובן)
האם יש איזושהי שיטה?

בשבת, אם משתמשת בשני סטים של סכום, ואחרי הייבוש, לצורך נוחות, רוצה להחזיר למגירה, האם זה לא נחשב מיון?

האם מותר להשתמש במגבונים בשבת?
כמו כן במגבון שהוא מטלית רצפה חד פעמי?

האם מותר לערבב בשבת טחינה עם חצילים ביחד? שיהפכו להיות עיסה אחת?

תודה רבה על הכל

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד הוא ראוי לאכילה אין לזרוק, אבל אם התייבש קצת באופן שכבר אף אחד לא רוצה לאכול, גם אם הוא ראוי לאכילה מותר לזרוק על ידי שעוטפים אותו בעטיפה שאינה שקופה בניילון וזורקים כמו שכתבתי לך בהרחבה אתמול.

לכתחילה אין להשתמש בתנור אחד לבשרי וחלבי. בשעת הדחק, מנקים היטב, ממתינים 24 שעות בין בשר לחלב ולהיפך, ומפעילים על חומו המירבי חצי שעה, אחר כך אפשר לאפות בו מהמין השני.

אסור למיין סכו"ם בשבת. הדרך היחידה היא לקחת כל כלי בנפרד ולנגב במגבת, ואחרי הניגוב לשים במגירה אבל אם התנגבו מעצמם סתם לקחת ולמיין, אסור.

אין להשתמש במגבונים בשבת משום איסור סוחט, עשי חיפוש כאן באתר על המילים מגבונים לחים בשבת ותמצאי הרבה תשובות מפורטות בענין.

אין לערבב טחינה וחצילים בשבת משום איסור לישה. עשי זאת לפני שבת.

יום נעים