נגינה יחד עם מי שאינו שות"מ בשנת אבלו

שאלה:

שלום רב,
חבר, שאינו שומר תומ"צ ביקש ממני לנגן איתו (כל אחד על כלי נגינה שונה) באיזה אירוע חברתי לקראת החג (לא צורך פרנסה, אלא כמחווה למעביד).
רק שהשנה הוא בשנת האבל על אביו.
יודע לי שהוא לא נמנע מלנגן ולשמוע מוזיקה, כמו שאר דיני אבלות.
האם מותר לי לנגן איתו? או שמא יש כאן בעיה מצד לפני עוור?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שכדאי בעדינות להעמיד אותו על טעותו, ולומר לו שיעשה הרבה יותר טוב אם יתן את המחווה לאביו במקום למעביד, וישמור על דיני האבלות. במקביל תבוא עם הצעה אחרת למחווה למעביד, אולי מכתב יפה וכדומה, שכך לא ירגיש נפסד במיוחד.

בהצלחה.