לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עבודת ה' בשמחה וברצון

שאלה:

לכבוד רבני ההוראה, רציתי לשאול איך עובדים את ה' בשמחה?
אני מקפידה מאוד להתפלל ולקיים מצות איך איני מרגישה שאני עושה זאת מתוך כוונה ורצון אמיתי.
איך אפשר לעשות זאת?
אשמח לתשובה במהירות (זה לצורך עבודה), תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אני חושב שיש לך טעות בזיהוי הרגשות… ברור הדבר שיש הרבה דרגות בעבודת ה' מתוך שמחה, אבל בגדול כיון שאת עושה זאת מתוך הכרה ואמונה במציאות ה', ודאי יש לך את האמונה הבסיסית שאת עושה את הדבר הנכון, וזה כבר שלב מהותי מאוד בהגדרה של שמחה, שהרי אין דבר יותר משמח מלעשות את הדבר שנכון וטוב לעשותו. הזכות לדעת מה נכון לעשות, לא כל אדם זוכה לה! אבל אכן אין ספק, שככל שמתכוננים יותר לקיום מצוה, חושבים על משמעותה ועל משמעות עבודתו יתברך בכלל, הדברים יעשו עמוק יותר וטוב יותר.

בהצלחה