לשון הרע על רופא

שאלה:

שלום רב,
רופא רשם לבני התינוק אנטיביוטיקה במינון אימתני שיכל לגרום לו לפרכוסים. אישתי שגם במקצוע, התווכחה איתו אך ללא הועיל. הרוקח שכנראה למד במדינת עולם שלישית אמר שאין כל בעיה במינון. אישתי התעקשה והתייעצה עם רופאים במחלקה היא עובדת, ונאמר לה שזה מינון משולש מהמקובל ושכנראה הוא חישב לא נכון. נראה לי שתלונה על הרופא זה עניין של פיקוח נפש.(בייחוד שהוא בכיר) אבל בוודאי שהקופה לא תעשה כלום בנוגע לתלונה. האם הפצה של שמו באינטרנט כשאינו יכול להגיב עובר על איסורי לשון הרע?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אתה טועה באופן כפול… כלומר גם מה שאתה חושב שתלונה לקופת החולים אינה מועילה זו טעות, אני בטוח שיש שם ועדת ביקורת והם גם לא רוצים להתבע על רשלנות רפואית. שנית מה שאתה חושב שפירסום שמו ברשת יעיל. גם אם המידע של יגיע לכמה וכמה אנשים, עדיין הוא ימשיך לעבוד ולפעול, לכן אלימות זה אף פעם לא הדרך הנכונה, רק הדרך הטוב והישר. כמו כן אני לא בטוח שטעות חד פעמית מראה על ליקוי קבוע שחובה להשמר ממנו, צריך לדעת את הפרטים.

יום נעים.