להסיר פרסום

שאלה:

אני גר בבנין מגורים בשכונה חרדית
יש מישהו שתולה כל שבוע פוסטר ענק בו פרסומים של כל מיני חנויות וכו'
אצלנו זו שכונה שקטה בלי פרסומים כמעט וגם אם כן זה נעשה בקטן וכדו'
אבל איני מעונין כלל שיתחיל אצלנו גם כן בלגאן הפרסום כמו שיש בהמון מקומות, ולכן אני רוצה להסיר את המודעה הענקית הזו כל שבוע,

האם מותר הדבר

תשובה:

שלום וברכה,

אם המודעה ניתלת ברשותך הפרטית, זכותך להסיר את המודעה מיד.

אם המודעות הפירסום ניתלות במקום ציבורי, אין זכות לאדם אחד להחליט להסיר את המודעה, כיון שהמקום הוא ציבורי. רק אם תהיה התארגנות מרוב תושבי השכונה שלא יכנסו פרסומות ענק לשכונה, יתכן ואז יהיה מותר להסיר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    אם הפרסום עלול להביא רעש או לכלוך מרובה, זכותו של האחד להתנגד. אם הפרסום לא גורם להפרעה משמעותית צריך שועד הבית יחליט על כך.

  2. פרסומות – אף שירדה המודעות לכך בימינו מחמת שאנו מוצפים בהן עד לבלי די – מזיקות מאוד בין ברוחניות ובין סתם ליישוב הדעת, לאדם מבוגר וק"ו לילדים,
    ברעש ובלכלוך מתחשבים –
    ואילו בדברים יותר מהותיים לא ?!

  3. שלום,
    אכן כדבריך יש להתחשב בכל ההיבטים – הן גשמיים, וכ"ש רוחניים. אך צריך שתהיה החלטת רוב, ולא שכל אחד יפעל כהבנתו,