הפסקה באמצע אלוקי נצור

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש בית כנסת ליד הבית שלי שיש שם תפילה ערבית
במקרה שעמדו לסגור אותו ואני קורא יחסית לאט וכשהם סיימו להתפלל
אני היתי באלהי נצור לשני וכו באמצע של זה וכשהאדם שאחראי על הנעילה של הבית כנסת קרא לי עשיתי שלוש צעדים ואמרתי מהר עושה שלום במרומיו האם יצאתי ידי חובת תפילה ערבית?

תשובה:

שלום וברכה

יצאת ידי חובת ערבית, כיון שעיקרה מסתיים בהמברך את עמו ישראל בשלום, ולאחר מכן הם תחנונים. אבל ודאי נהגת שלא כדין! אין להפסיק באמצע, מסיימים ופוסעים, הוא היה ממתין 10 שניות לא היה קורה שום דבר.

שיתקבלו התפילות! ערב טוב ומבורך.