המתנה חמישה ימים לפני שבעה נקיים

שאלה:

שלום וברכה,
שכחתי להמתין מינימום של 5 ימים מיום קבלת הוסת עד ביצוע בדיקת הפסק טהרה (אני אשכנזיה). האם בדיעבד ניתן לספור 4 ימים לפני תחילת ספירה 7 הנקיים? שכן, אם אחשיב את הבדיקה שביצעתי לאחר 5 ימים מיום קבלת הווסת – הפסק הטהרה יצא נקי אך בבוקר שאחרי הבדיקה לא יצאה לגמרי נקייה (נקייה לבדיקה במהלך ה7 נקיים אך להבנתי מחמירים יותר בבדיקה של הבוקר הראשון.
ולכן, לשאלתי -האם עלי לספור 7 נקיים מיום החמישי לווסת או הרביעי כפי שביצעתי הבדיקות על פיו?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין להקל לאשכנזים לספור ארבעה ימים בלבד, ובכל מקרה עשית הפסק טהרה מן הסתם ביום הראשון לפני השקיעה כבדיקת ז' נקיים, וזה מן הסתם יצא נקי, אז הוא יחשב הפסק טהרה. האמירה שהבדיקה בשבעה נקיים לא צריכה לצאת נקיה אותו דבר אינה מדויקת ואמורה לגבי גוון מאוד מאוד מסויים שדיבר עליו בס' חכמת אדם [ובכל מקרה רבים לא חששו לחומרתו, כך שאם זו בדיקה הטובה לשבעה נקיים ניתן בדיעבד לכל הדעות לסמוך עליה גם לענין הפסק טהרה], אבל בכל מקרה כזה שיש ספק ושאלה יש להראות לרב, שכן אם יש נטיה לאדמומית אפילו בנקודה קלה, גם בשבעה נקיים זו עשויה בהחלט להיות בעיה.

יום טוב.