האם מותר לצייר גויים ומקומות הקדושים לנצרות?

שאלה:

שלום
אני עובד להנאתי עם תוכנה שממירה תמונות לציורים
האם מותר לצייר גויים מפורסמים או מקומות הקדושים לדתות אחרות
זה יכול להיות מקור פרנסה אך לא מרגיש בנוח עם כך ולכן רק אם אין ספק שמותר אשקול זאת
הסברה ממנה לכאורה ייתכן שמותר היא שיהודים ניגנו עבור גויים אך חלילה לא ניגונים לעבודה זרה

תשובה:

שלום וברכה

אני הייתי מחלק לענין זה בין תמונת אדם שאינו יהודי שבזה אינני רואה בעיה, לבין תמונת מקומות הקדושים לנצרות וכדומה, שזה ודאי דבר מכוער ומתועב ויש להמנע ממנו.

בהצלחה

מקורות:

בשם הגרי”ש אלישיב הובא כך: הורה מרן הגרי”ש זצ”ל שאין להביט על תמונות וציורי כנסיות, מפני שהם קישוטי עבודה זרה, וכן אסור להביט ולהסתכל על תמונות תצלומי אולמות הכנסיות, שנעשו לנוי עבודה זרה, הרב נשאל האם מותר להביט על כנסיה וציוריה מבחוץ, והורה שהדבר כלול ב”הרחק מן הכיעור” (שלהי דקייטא סימן כ”ה וראו שו”ת אבני ישפה ח”א סימן קנ”ג). ונראה מדבריו שהוא מחלק בין פנים הכנסיה שם יש תמונות של עבודה זרה ממש לעצם המבנה מבחוץ שאין בכך אלא משום הרחק מן הכיעור ולא איסור ממש. כך גם לגבי הצלב העומד עןל הבנין או על הדלת, שאינו מיועד לעבודה זרה ממש אלא הוא חלק מקישוטי הכנסיה [אף שהוא מרמז על עבודה זרה].