האם יש הבדל בין לח רותח בכלי ראשון לדבר יבש מבושל לענין חזרה?

שאלה:

שלום לרב
רציתי לשאול לשיטה שאומרת שאין בפלטה מחזי כמבשל (כשיטת הרב עובדיה ועוד וכך ראיתי בילקוט יוסף סימן רנג שכותב במפורש) מדוע מצריכים (וכן כתב בילקו"י) תנאי החזרה עודה בידו ולא על הקרקע בדבר שרובו מרק ולא בדבר יבש שמבושל כל צורכו- הרי אם זה בישול ממש אז נחשוש לדיני בישול ולא החזרה ואם זה דבר שלא מבשלים לא צריך לחשוש לתנאי החזרה? תודה

תשובה:

אכן, נשאלתי בענין זה לא מזמן, ותמהתי מאוד אני חושב שזו טעות לכאורה שם בספר. אינני מכיר הבדל בהלכה בין מרק רותח בכלי ראשון לבין דבר יבש, אין שום סיבה להחמיר בלח הנ"ל יותר מדבר יבש. וצ"ע. כדאי לשאול את הרבה המחבר.

ערב טוב.