מצוות עשה מדרבנן – בל תוסיף?

שאלה:

שלום רב.
חז"ל קבעו לנו 7 מצוות עשה ואף הורו לנו לברך עליהן כאילו ה' ציווה אותן.
כיצד זה מתיישב עם הפסוק המורה לנו " לא תוסף עליו ולא תגרע ממנו".?
האם כוח זה של חז"ל סותר את איסור בל תוסיף ובכל זאת ניתן להם כח זה, בגלל ששואב את כוחו מפסוק "ועשית ככל אשר יורוך", או שכח זה אינו כלול באיסור?

בכבוד רב.
שי

תשובה:

שלום וברכה

האיסור של בל תוסיף הוא כאשר אדם מקיים מצוה בתורת חיוב דאורייתא, וכגון שהוא עושה חמישה בתים לתפילין במקום ארבעה ומבחינתו בכולם הוא מקיים מצות תפילין, אבל מצוות דרבנן שיש להן גדרים דרבנן ואנחנו לא מקיימים אותן בתורת חיוב דאורייתא, אין בזה בל תוסיף. אגב אותה שאלה יכולת לשאול גם על איסורי דרבנן, כמו מוקצה ואחרים, לא רק על המצוות עשה…

יום נעים.