לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הכנת מצות על הטאבון בבית

שאלה:

שלום וברכה
1.האם "מים שלנו" שאיתם צריך ללוש את הבצק כי הם קרים,אפשר להשתמש במים מהמקרר במקום?
2. אם יש לי טבון על גז בבית והאש שרפה את הבצק עד כדי כך שזה קשה וגם כלב לא יאכל, האם יש כאן דין חמץ ואי אפשר להכין בזה מצות?

תשובה:

שלום וברכה

מים שהיו פעם חמים, אפילו הצטננו במקרר יש אומרים שלא ניתן לאפות בהן מצות, ראה משנה ברורה סי' תנה ס"ק כט, לכן אין לשנות מהמנהג, לשאוב מים ללא כלור ושאר חמורים שיש בהם חשש חימוץ, בין שהמשות, ולשמור במקום צונן כדין.

אין לאפות על הטבון, אלא אם כן נוקה היטב ואחר כך נעשה בו ליבון חמור עד שיאדים [אני בטוח שלא תוכל לעשות זאת בלי שיתקלקל לגמרי…] ולכן לא לחינם נהגו להזהר מכל חשש חימוץ ומשתמשים בכלים חדשים וכו'. אנחנו היום דור של שפע, בכל אנחנו מהדרים, בספות היפות בסלון, באוכל המגוון, הבה נהדר גם במצות מצה לעשותה בתכלית ההידור.

ההמלצה הכללית שלי שלא לעשות מצות לבד בבית, יש המון דינים ונושא של מיומנות רבה ומהירות, עשיית מצות לבד בבית עשויה להביא למכשול.

שבוע טוב.