שמיעת פרשיות פרה וזכור שלא במבטא אבותיו

שאלה:

האם אשכנזי ששומע פרשת פרה מפי בעל קורא ספרדי יוצא ידי חובה? ומה הדין לגבי אשכנזי ששמע פרשת זכור מפי בעל קורא ספרדי?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילהיש להקפיד לשמוע מבעל קורא הקורא לפי מנהג השומע ועל כן אשכנזי ישמע מבעל קורא אשכנזי וספרדי מספרדי, ובדיעבד יוצאים ידי חובה בכל סוגי הקריאות, אך תימני ישמע דווקא מבעל קורא הקורא מספר תימני, ושאר העדות לא יקראו בספר תורה תימני ויתכן שלא יוצאים ידי חובה בזה אף בדיעבד מחמת שינויי כמה אותיות בין הספרים של התימנים לשאר העדות.

מקורות:

ראה תשובות והנהגות ח"א סי' קנד, ומ"מ כאמור בדיעבד אינו מעכב, ראה אגרות משה או"ח ח"ג סי' ה, מועדים וזמנים ח"ח סי' קע בשם החזון איש, אלא שציין שהגרי"ז מבריסק נסתפק בזה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יישר כח.
    כ"כ כה"ח בסימן קמ"ג אות לד שאין לספרדי ואשכנזי לקרא בס"ת תימני. אבל דעת הרב עובדיה שמותר לקרא בס"ת תימני (שו"ת יחוו"ד ח"ו סימן נ"ו). וכ"כ הפס"ת שם. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.