פרישה סמוך לווסת באשה שנוטלת תרופות למניעת וסת

שאלה:

בס"ד

שלום רב,

אשתי לוקחת כדורים למניעת הריון (בהיתר של רב) וכל שלוש וחצי שבועות היא מפסיקה לקחת אותם, לאחר שהיא מפסיקה עם הכדור היא רואה דם לאחר 3 – 4 ימים , לא לפני ולא אחרי , איך צריך לנהוג לגבי פרישה סמוך
לווסת?
(אין לנו ביטחון מתי בדיוק הווסת יבוא כעבור 3 ימים או כעבור 4 ימים, וכן לא ידוע באיזה עונה זה יהיה).

תודה הרבה.

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד היא מוחזקת שלא תראה, נניח יומים וחצי שכבר הוחזק אצלכם שבתוך הזמן הזה ודאי לא יתחיל כלום, היא עדיין מותרת, לאחר מכן יש לפרוש עד לאחר הווסת. רק שימו לה אם המציאות היא אכן כך, כי זה נשמע הרבה מידי, בדרך כלל בין 24-48 שעות מקבלים מחזור.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן. כאשר אשה נוטלת כדורים לא קיימים הכללים שהיא רואה תמיד ביום או בלילה וכו', כיון שהראייה אינה טבעית אצלה אלא נובעת מהפסקת התרופות, ולכן מהרגע שיש חשש שתראה יש לפרוש רצוף עד אחרי הוסת והטהרה.