נולד בניתוח קיסרי – תענית בכורות

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם בכור בניתוח קיסרי פטור מלהתענות בתענית בכורות ? ואם אפשר מקור…?
תודה לרב

תשובה:

שלום רב,

גם בכור שנולד בניתוח קיסרי צריך להתענות תענית בכורות. כמובן ניתן להשתתף בסיום מסכת וכדומה ולפטור עצמו מהתענית, וכך נהגו.

מקורות:

ראה בנשמת אברהם (ח”ב סי’ שה סעי’ כד (עמוד קצט) שהביא בשם הגרש”ז אוירבך בשם הדברי שאול ביו”ד שם (בעל השואל ומשיב). וראה עוד בספר שיח יוסף להגר”י רוט זצ”ל שג”כ דן בנושא, ומסקנתו כנ”ל, ועיי”ש שהביא מבעל הפרי מגדים סי’ תע א”א ס”ק א שנראה מדבריו שאין בכך חיוב, שכן דן אם הבא אחריו חייב בתענית זו כדין בכור, אולם המנהג בזה כדלעיל , וכך מבואר בחק מיעקב שם ס”ק ב.