מגיה שלקח את הפרשיות איזה חיובי שמירה יש לו?

שאלה:

שלום וברכה וסליחה
שאלתי היום בשאלה על מגיה שהגיעו פרשיות לידיו, רציתי לברר למה אני לא כש"ח ממ"ש המחנ"א והובא בפת"ש סי' ש"ו סק"א כיון דתפיס ליה אאגריה וכאן הרי לא תפסתי אותם בביתי והם נמצאים בישיבה אם רוצה החבר יבוא ויטול.

תשובה:

שלום וברכה,

אומן שאמר טול את שלך והבא מעות הוה ש"ח. ואם אמר הבא מעות וטול את שלך, הרי בכוונתו לתפוס את החפץ עד שישלם, לכן נחשב ש"ש. ואם אמר טול את שלך ואיני שומר כלל, אין לו חיוב כלל ואפילו ש"ח אינו.

לכן אם אמרת לו גמרתי או טול את שלך, אינך שומר שכר אלא כש"ח. אבל אם רק סיימת את העבודה ועדיין לא הודעת לו הינך נחשב ש"ש.

[המחנ"א שהבאת מדבר על הש"ך שחייב גם בעושה מלאכה בבית בעה"ב, וזה לא שייך במגיה שנוטל את הפרשיות].

מקורות:

ראה שו"ע סימן שו ס"א.