דינא דמלכותא במלכות של גויים

שאלה:

שלום רב האם לענין דינא דמלכותא שעושה תקנות קהל האם רק בתנאי שהם אנשים תורנים אז זה מחייב ? האם מיסים זה תקנות קהל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

דינא דמלכותא נאמר גם במלכות של גויים. גם בחו"ל יש חובה לציית לחוקים השייכים להנהלות הציבור. הגמרא אומרת שאחאב שהיה מלך שייך בו דין של דינא דמלכותא דינא, למרות שהיה עובד ע"ז.

מיסים נחשב לתקנה של הציבור, שברור שגביית המיסים נצרכת כדי להחזיק את המדינה, והוא טובת הכלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שסט.