גיוס נשים לצה"ל

שאלה:

לכבוד הרב אברהם צבי הכהן, רציתי לשאול למה יש התנגדות בנושא גיוס נשים לצבא הגנה לישראל?

תשובה:

שלום וברכה

הרב הכהן אינו משיב באופן סדיר כאן באתר, התשובה לשאלה זו פשוטה ולכן ראיתי עצמי בן חורין להשיב במקומו, ואיתך הסליחה…

אשה חייבת לשמור על צניעותה, אשה בבסיס צבאי זה פריצת כל גדרי הצניעות, ואני בטוח שכל מי שאי פעם שירת בבסיס כזה מבין היטב על מה מדובר… לפיכך סבר החזון איש שגיוס נשים הוא בגדר יהרג ואל יעבור.

ביהדות "כל כבודה של בת מלך פנימה" בתוך הבית, כך שגם אם לא נרחיק לכת ולא נקיים חיים כפי שהיו בימי אבותינו, והנשים היום עובדות ויוצאות וחוזרות וכו' וזה בסדר גמור, כשבנים בנות בגיל הנעורים משרתים יחד באוירה קלילה של בסיס צבאי שמנוהל בצורה חילונית, בימים ובלילות רחוק מהבית וללא מסגרת תומכת של מבוגרים יראי שמים, זה מתכון פשוט לאיסורי תורה הרהןרי עבירה וכו' וכו'. לא נראה שיש מי שבאמת חשוב שיש צניעות בענין. ולהיפך, התחושה היא שהצבא תובע גיוס מעורב כדי "להעלות מורל"… ודי למבין.

שיהיו בשורות טובות.