אכילה לחולה ביום כיפור

שאלה:

לגבי יום כיפור אם החולה אומר שהוא לא צריך לאכול והרופא מסופק מה הדין?
ואם להפך הרופא אומר שהוא לא צריך והחולה מסופק?

תשובה:

שלום וברכה

  1. לא צריך שהרופא יאמר בודאות שהצום מזיק, עצם זה שהוא חושב שיתכן שהצום יכביד את החולי די בכך כדי לאכול אפילו אם החולה אוצר שאינו צריך, ראה שו"ע סי' תריח סעי' א ומשנה ברורה שם סק"ב ולהלן שם סעי' ה.
  2. אין מאכילין אותו.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות יום הכפורים סימן תריח סעי' ה:

אם החולה אומר: אינו צריך, והרופא מסופק, מאכילין אותו; אבל אם הרופא אומר: אינו צריך, והחולה אומר: איני יודע, אין מאכילין אותו.