תפילה בחדר שיש בו נשים

שאלה:

שלום וברכה. מה הגדר להתפלל לגבר במקום שנמצאת אשה? האם זה קשור לדין מחיצה בבית הכנסת?
1. גבר נוסע ברכבת שבחדר נמצאת גם אשה האם מותר לו להתפלל? או שיצא לפרוזדור הרכבת? אבל גם שם מסתובבות נשים?
2. בעל מתפלל בבית. אם לחדר שהוא מתפלל נכנסה אשתו או בתו הוא חייב להפסיק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא כתוב שאסור להתפלל במקום שיש בו אשה! יש נושא של טפח מגולה או שיער מגולה שפרטי דיניו מבוארים בשו"ע ומשנה ברורה בסי' עה, אבל אין בעיה להתפלל בחדר שיש בו נשים. הנושא הוא רק בבית הכנסת ששם מתפללים יחד, ובזה יש לשמור על גדרי הצניעות מחמת היותו מקום ציבורי שפועל באופן ציבורי, ויש חיוב מחיצה.

יום טוב.