שמן שאינו קטניות בפסח

שאלה:

שלום, אני רוצה לבקש בקשר לפסח, עד עכשיו הייתי אוכלת בפסח בלי קטניות, אבל עכשיו שהזדקנתי והילדים שלי לא רוצים לשמור פסח כמוני, והרב פסק שאסור לי להשאר לבד בפסח, איך לעשות כדי להגיע לסדר בלי יותר מדי לוותר על ההרגלים שלי. מה חמור בקטניות, הם רוצים שמן לטגן שיפס. ועל מה אני צריכה להלחם בלי כפיה כלפיהם. מה לא כל כך קטניות. לא הייתי לוקחת סוכר. רק שמן זית. מצה שמורה ודברים טבעיים. בשר וירקות

תשובה:

שלום וברכה

ברכותי לאריכות ימים ושנים מתוך שמחה ורוב נחת!

יש היום כמעט הכל גם בלי קטניות, למשל שמן לטיגון באמת לא מתאים שמן זית, יש היום בכל החנויות לפני פסח שמן אגוזים, הוא יקר אמנם, כ25 ש"ח לבקבוק, אבל הוא מצויין לטיגון, טעים ובריא יותר משמן קטניות. סוכר זה לא קטניות, יש היום הרבה תבלינים שהם לא קטניות, עם קצת שימת לב אפשר להתארגן בקלות.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

תגובה 1