פתיחת מפעל בימי השבעה – דבר האבד

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שאלה בענייני אבילות.
יש עסק לשלטי פרסום שבו שותפים אחים.אב המשפחה נפטר. העסק מעסיק קרוב ל20 עובדים.
מה עושים בשבוע האבלות. האם ניתן לנכד להמשיך לנהל את העסק. עקב התחייבויות . ופרנסת העובדים??

תשובה:

שלום וברכה

כאשר העסק מעסיק עובדים וצריך לשלם להם שכר גם על אותו שבוע, זה נחשב דבר האבד ומותר לתת להם לעבוד בעסק כרגיל. כמו כן, אם מחמת אי קיום ההזמנות יגרם הפסד בקרן ולא רק מניעת רווח [לקוחות קבועים יברחו, חומרי גלם שהוזמנו ישארו במפעל ועוד] גם זה נחשב דבר האבד ומהווה סיבה להתיר. אבל אם לא צריך לשלם לעובדים על שבוע כזה, וגם אין הפסד אחר אלא רק מניעת רווח – אסור.

מן השמים תנוחמו ולא תדעו צער.

מקורות:

ערוך השלחן סי' שפ סעי' ו.