פחדים וחרדות בנושא נדרים- דחוף

שאלה:

ערב טוב,
ראשית תודה לעונים על שאלותי הרבות מאז כי אמרתם שדבריי נחשבים לנדר נכנסתי לפחדים בנושא, אין לי יום ואין לי לילה. ביקשנו מחבר של בעלי שיעשה התרת נדרים . נוסף התחילו מחשבות תורדניות נושא אני לא מפסיקה לקרוא על כך באתרים השונים.
סיפרתי כמובן לבעלי על כך והסברתי לו על מה שעובר עליי . הבטחתי לעצמי בעיקר שהמילה נדר לא תיהיה שגורה בפי ואפנה את הזמן לדברים טובים.
נהיה לי סלט של פחדים שהסברתי למישהו שנדר
לא יכול להיות שאדם מקלל עצמו שלא יהיו לו ילדים חס ושלום ,בלי נדר. איך יוצאים מהפחדים האלה?

תשובה:

אין שום סיבה לפחד ולחץ, נדר פירושו התחייבות שאדם לוקח על עצמו, או איסור הנאה שהוא מטיל על עצמו מדבר מסויים. קללה אינה נדר, וכל נדר שנעשה ממחשבה שאינה רצונית וללא שליטה, הוא כלום.