מגיה שקיבל פרשיות לידיו ואבר

שאלה:

שלום וברכה.
אני מגיה. חבר נתן לי פרשיות שאני אקנה לו בתים ויכניס. שמתי את הפרשיות בשקית בתא שלי בישיבה שאני לומד כנראה מישהו עשה סדר ולא יודע איך זה נפל ולא נמצא. האם אני חייב לשלם? או שזה לא בביתי נחשב…

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה מקבל שכר עבור עבודך, דינך כשומר שכר, ואתה חייב על גניבה ואבדה. אם אינך מקבל שכר עבור עבודתך הינך נחשב שומר חינם, ויש לברר את הנתונים האם להניח בתא נחשב מקום שמור, וש"ח פטור על גניבה, או שמא נחשב למקום שאינו שמור, ונחשב פשיעה וחייב ש"ח.

חיוב שמירה מתחיל משעה שקיבלת לידך, גם אם לא הגיע החפץ לביתך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שו ס"ו לגבי אומן שנוטל שכר דינו כש"ש, ואם בחינם דינו כש"ח.