כתיבת פרטי הכתובה כמה ימים לפני

שאלה:

שלום וברכה. האם מסדר קידושין יכול למלא את התאריך המדוייק של הנשואין כמה ימים לפני מועד הנשואין או חייב למלא את התאריך דווקא לפני החופה ובכלל מה מותר לו למלא בכתובה ביישוב הדעת ימים לפני יום החתונה. תודה רבה ושאו ברכה מעם השם

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה למלא את התאריך או אפילו את השמות לפני כן, ורק בעת הקנין שהעדים יחתמו על הכתובה. כתובה היא שטר רגיל וכל החשיבות הוא רק חתימת העדים שהיא נותנת לזה תוקף. ואין זה כמובן כמו גט שהכל צריך שהיה כתוב לשמה ולאחר ציווי הבעל לסופר.