תביעה בב"ד לעבודה בגין פיטורין בהריון

שאלה:

אישתי פוטרה מעבודתה בשל היותה בשמירת הריון, האם מותר לתבוע פיצויים בב"ד לעבודה, וכן האם מותר לכה"פ לאיים בפניה לב"ד לעבודה ע"מ שהמעביד ירצה להגיע לפשרה. וכיצד דנים בזה בב"ד רגיל.

תשובה:

שלום וברכה,

פוסקי זמנינו נוקטים כי בית הדין לעבודה נחשב לערכאות, והתביעה שם אסורה בהחלט.

אינך זקוק לאיים על תביעה בב"ד לעבודה, הינך יכול לגשת לתבוע בבית דין, בבתי דינים מחייבים את הפיצויים כפי החוק. כל התנאיים הסוצייאליים שזכאי בהם העובד מחוייבים גם מצד ההלכה, וכדברי המשנה (ב"מ פג,א) השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה.

בהצלחה ובמזל טוב.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 88 בנידון תביעה בב"ד לעבודה.