שימוש באותה שעוונית למאכלי בשר וחלב

שאלה:

שלום רב,

אנחנו שמים שעוונית ביום יום על שולחן האוכל שלנו בבית ומקפידים לנקות את השעוונית בין ארוחה בשרית לארוחה חלבית השאלה שלי היא האם מותר לנו לנהוג כך ולאכול מאכלי בשר ולאחר מכן לנגף את השעוונית היטב עם מגבונים לחים ולאכול ארוחה חלבית?( כמובן שאנו שומרים 6 שעות בין בשר לחלב ) רק השאלה היא אם בכל זאת אנחנו צריכים להחליף את השעוונית? ,
האם לשים את מאכלי החלב על צלחות יספיק לכך ולא נצטרך להחליף את השעוונית ?

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

מנהג ישראל שלא לאכול על אותה מפה מאכלי חלב ובשר, משום שכאשר יש מאכלים חמים אם יש מעט לחות בין הצלחת למפה או שמאכל חם נופל על המפה, היא בולעת מטעמו והיא נעשית בשרית או חלבית כמוהו, ולאחר מכן אם יהיה לחות בצלחת מהמין השני וכו', היא שוב בולעת מהטעם האסור שיש במפה. לכן יש להנהיד או להחליף שעוונית או להשתמש בשעוונית למין אחד והמין השני לאכול על השלחן עצמו.

בהצלחה.