קונה שהזיק בחנות בגין הטעיה של המוכר

שאלה:

שלום וברכה, נכנסתי לחנות וראיתי רהיט שנראה כמו שרפרף שאלתי את המוכרת אם זה שרפרף וענתה שכן שאלתי ממה עשוי ונאמר מדיקט, ישבתי כדי לבדוק את החוזק ונשבר ואמרו לי מוכרות אחרות שזה בכלל שולחן צד וביקשו שאשלם, סירבתי והסברתי להם שלא ידעתי שמדובר בשולחן. מה הדין במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם קיבלת רשות מהמוכרת לשבת, או שישבת בנוכחות המוכרת ולא מנעה אותך, הרי את פטורה מתשלום, כדין שואל שמתה מחמת מלאכה, שפטור, מטעם שלצורך כך שאלתי את החפץ. ויש לדון האם המוכרת שהטעתה אותך אולי היא תהיה חייבת לשלם על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שמ ס"ג גבי דין של מתה מחמת מלאכה.

לגבי חיוב המוכרת יש לדון לפי דברי השו"ע והנו"כ וף סימן שמח גבי שולח את חברו לגנוב.