ספרי קודש מול שירותים

שאלה:

שלום. אנחנו עוברים דירה, ובדירה החדשה יש מקום שמבחינת המידות מתאים להעמדת ספריית ספרי קודש (ספריה עם דלתות ועם זכוכיות). המיקום הנ"ל הוא מול הכניסה לחדר שירותים, באופן שאם דלת חדר השירותים פתוחה יש מרחק בקו יש של כ- 3 מטר בין הארון ובין השרותים עצמם. האם מותר לשים שם את הספרייה?

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה.

לפני שנים שהצואה לא היתה נשטפת והחדר עצמו היה מלוכלך והיה בו בור לקבל את הטינוף, הכתלים היו נחשבים ככלי המיועד לקבל טינוף ואסור היה לדבר כנגדם דברי קדושה ולהניח ספרים על קיר השירותים מבחוץ, ראה שו”ע סי’ פג סעי’ א. אבל בזמנינו שהצואה נשטפת והקירות אינם כלי לקבל ליכלוך והם גם מיועדים לחדר השני באותה מידה, אין חשש ומותר לא רק כנגד כמו במקרה שלכם, אלא גם על קיר השירותים ממש, מעבר לו כמובן, ראה ערוך השלחן שם סעי’ ח, חזון איש סי’ יז, שלמת חיים סי’ קד קה ועוד רבים וכן המנהג. ובפרט שהם בארון נפרד.