מקום קביעת המזוזה במרפסת מקורה ללא מחיצות

שאלה:

שלום,
מרפסת שמקורה רק בגג אבל לא סגורה עם קירות ויש בה ד' על ד',
האם דינה כמרפסת מקורה שלכולי עלמא צריך לקבןע מזוזה בימין הנכנס למרפסת, או דינה כמרפסת שאינה מקורה שנחלקו בזה?

תשובה:

שלום וברכה

נראה שלענין חשיבות של מרפסת צריך ממש מחיצות שמגדירות מבחינת התשמישים את המקום כעין חדר, ולא די בגג לבד. וראה ס' שערי המזוזה עמ' רצו שאף לגבי מרפסות סגורות בתריסים כמצוי בגוש דן בערים שהונות הסתפק החזון איש אם דינם כחדר ממש, ואף שנראה שמנהג העולם באופן זה להחשיב ממש כחדר, מכל מקום למדנו מדבריו שלא די בקירוי בלבד.