כיבוד הורים ביולוגיים שלא גידלו את הילד

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני שואלת לגבי חברה שלי בנושא שעניין אותי- חברה שלי גדלה עם אם חד הורית, אבא שלה עזב אותה כשנולדה.. לא מזמן הוא יצר איתה קשר וביקש לדבר איתה. האם היא חייבת בכבודו?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש חיוב לכבד את האב. עיקר החיוב הוא כלפי ההורים הביולוגיים בלי שום קשר לאופן בו גידלו את הילד והאם בכלל, ואדרבה, חובה זו מעיקר הדין חשובה יותר מחובת כבוד ההורים המאמצים במידה ויש כאלו, שזה סתם חיוב של הכרת הטוב ולא חיוב של כיבוד אב ואם. ראי עוד כאן על מערכת יחסים כזו והשלכותיה.