חישוב תעריף צריכת מים משותפת

שאלה:

שלום כבוד הרב.
כיצד לחלק עלות צריכת מים, עבור שוכר, ביחידת דיור עם מונה נפרד?

נתונים:

1. כידוע יש תעריף גבוה, 12 שקל (שכמדומני הוא לחורגים מ 7 מ"ק), ויש תעריף נמוך 6 שקל.

2. המשכיר מקבל חשבון יחיד, והשוכר מתקזז איתו, לפי הצריכה במונה הפרטי שלו.

3. זה תשלום מים ראשון של השוכר הנוכחי, אך היו כבר שוכרים לפניו.

4. השוכר הוא גולגולת אחת. בנוסף, יש את משפחת המשכיר, ועוד יחידות להשכרה.

5. השוכר נמצא כבר 3.5 חודשים. הצריכה (ההפרש) במונה הוא (4)17.

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר נחשב שמשלם על המים של כל המתגוררים ביח"ד, וגובה מהם, ולכן יש לראות בזה כאילו הוא קונה את המים ומוכר לשוכרים. ועל כן מעיקר הדין יכול המשכיר להחליט שהמחיר הנמוך של הקו"ב יקבל הוא, והקו"ב הנוסף ישלמו הדיירים. [אך לא ראוי לנהוג כך].

הדרך הרצויה שיחלקו מחיר הגלובלי [המחיר היקר והזול ביחד] של המים לפי מספר נפשות שמתגוררות בכל היח"ד, וכל אחד ישלם את חלקו. לכן לחשב את הנפשות של משפחת המשכיר והנפשות של השוכרים ואת השוכר היחיד, ולחלק את המחיר המים לפי נפשות.

בהצלחה.