שימוש בבית דואר שמקומו שכור מכנסיה

שאלה:

ליד משטרת הקישלה שבסמוך לשער יפו יש מתחם של כנסיית ה"יהודים המשיחיים" (סוג של נוצרים). ליד השער של הכניסה שלהם יש סניף דואר ישראל שמובלע במתחם וכפי שאני משער המקום הושכר מהם. האם מותר להיכנס לשם ולהשתמש בשירותי הדואר? האם יש מקום להעדיף שימוש בסניף של יפו שאינו רחוק משם? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן כל הנאה מעבודה זרה, ראשית אינני חושב שהמיתחם הזה מחמת היות בבעלותם נחשב בית עבודה זרה, וגם אם בזמנו היה נחשב כך, אחר שנבנה שם בנין חדש של בית הדואר והוא מושכר להם, אין לכך כל קשר עם הכנסיה עצמה. לא כל מה שהוא רכוש הכנסיה נחשב עבודה זרה, ובודאי לא מה שמוזכר לאחרים.