שיעור הפרשת חלה מקמח מלא ומקמח כוסמין

שאלה:

הפרשת חלה-
ברצוני לדעת מהו שעור הפרשת חלה באפיה מקמח מלא, ומקמח כוסמין, האם נכון הוא שהשיעור שונה מבקמח רגיל?
מה השעור להפרשה ללא ברכה, ומה השעור להפרשה בברכה.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

על פי הנחיית הבד"ץ העדה החרדית יש להוסיף בקמח מלא עד 15% כדי לברך, אבל יש לשים לב לא להכנס לספקות, בכל חברה זה שונה, ובכל קמח זה שונה קצת, לכן אם עושים קמח מלא יש להקפיד לא להכנס לספקות, או לעשות פחות מהשיעור של קמח לבן, או להויסף 15% לא לעשות באמצע…

יום נעים.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. 1. מאיזה כמות צריך להפריש ללא ברכה- בקמח לבן, ובקמח מלא?
    מאיזה כמות הפרשה בברכה- בקמח לבן ובקמח מלא?
    מאיזה כמות עד איזה כמות זהנכנס לאזור הספק- בקמח לבן ובקמח מלא?
    2.קמח כוסמין דינו כקמח מלא?

  2. בלי ברכה בקמח לבן זה 1.200 ק"ג עם ברכה למנהג בני ספרד 1.600 ק"ג. בני אשכנז יותר חששו לחזון איש שהשיעור 2.250 ק"ג. בקמח מלא או כוסמין, כדי לא להכנס לספק יש להוסיף 15%

  3. אני מבין אם השיעור בקמח כוסמין מלא יהיה כמו השיעור בקמח חיטה מלא. אבל למה לא יהיה השיעור בקמח כוסמין לבן כמו בקמח חיטה לבן? אם הבנתי טוב, בקמח מלא אי אפשר לצרף לשיעור את הקליפות, ואלו הם שעושים את הקמח מלא. אם כן, בקמח לבן לא יהיה הבדל בין חיטה לכוסמין?

  4. מסתבר שקמח כוסמין לבן הוא כמו קמח חיטה לבן אני דיברתי רק על קמח מלא מכל הסוגים. הסיבה אינה שהקליפות לא מצטרפות כי הם כן מצטרפות [אא"כ היה מופרד והוסיפו אחר כך], אלא שהנפח של הקמחים האלו שונה.

  5. בס"ד
    לפי מה שהבנתי משיעור מסויים, הוא אומר שם שהסיבה של ה15% היא בגלל שרוב טחנות הקמח בארץ טוחנות את החיטה והקליפות כל אחד בנפרד ואח"כ מצרפות אותם ולכן נכנסת השאלה אם זה מצטרף או לא ולא בגלל הנפח, אשמח לדעת מאיפה יצא הנפח, למרות שזה נשמע מאוד הגיוני.
    זה הקישור עם השיעור שדיברתי עליו https://www.ykr.org.il/video/4803