תפילין שהתלחלחו מבגד רטוב שעה ארוכה

שאלה:

שלום. התפלין שלו היו מונחות בגילוי ומישהו בטעות הניח עליהן בגד לח-רטוב (שנשרה במים ונסחט). הקציצה היתה מונחת על צידה, כך שנוצר מגע [גם) בתחתית התיתורא. אחרי יומיים ראיתי שהצבע של תחתית התיתורא השתנה קצת, כנראה מחמת הלחות. בגד הלח היה מונח על התפלין כשעה-שעתיים. האם צריך לבדוק את התפלין? נראה לי לא סביר כ"כ לחשוש שהלחלוח עבר את כל עובי עור התפלין והצליח לעשות משהו לפרשיות. האם הצורך לבדוק תפלין שנרטבו הוא רק כשנפלו ממש למים או גם במקרה כזה של לחות בעלמא?

תשובה:

שלום וברכה

התייעצתי עם הגאון רבי מנחם יהודה גרוס שליט"א ראש לשכת הקודש לעניני סת"ם, ואמר שזה נשמע בהחלט כרעותא ויש לבדוק את הפרשיות.

יום טוב ובהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם עכשיו אני בודק ומוצא שהפרשיות יבשות ושלמות, האם אין חשש שהרטיבות שנספגה תשפיע בעתיד, שהלחלוח יחדור יותר פנימה או שיווצר עיפוש וכד' שיפגע בפרשיות?
    אם כן מה יועיל שאבדוק עכשיו?