ריבית בהעברה בנקאית

שאלה:

שלום רב,
האישה ששוכרת דירה שלנו קנתה בכרטיס אשראי ברז והראתה לי קבלה של 299.90 ש"ח.
רציתי להעביר לה סכום זה דרך המחשב, אך לא ניתן לתת אגורות. האם מותר לי לעגל ל-300?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר המשכיר משלם לשוכר את הוצאותיו מיד ללא הרווחת זמן , אין כאן הלוואה כלל, ואין איסור להוסיף לו על שכרו.

כמו כן בדבר שהרגילות לעגל את המחיר, כאשר משלמים 299.90 המוכר לא מחזיר עודף עשרה אגורות, נחשב המחיר ל300, ומותר לשלם 300.

בהצלחה.