קראו פרשת פרה שלא בזמנה

שאלה:

אני אמור להיות שבת הבא רב בביהכנ"ס. הרב של המקום אמר לי היום שהוא קרא בטעות השבוע פ' פרה וההפטרה של פרה. האם אני צריך לחזור ולקרוא שבוע הבא? אם לא, אני וכנראה עוד חלק מהציבור לא שמענו השבוע, האם זה מספיק כדי לחזור ולקרוא?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' תרפה ס"ק ב נראה שתקנת ד' פרשיות היא דוקא כל אחת בזמנה ולא יוצאים בשבת אחרת [למעט פרשת פרה שאיחרוה לשבת החודש, שבזה כיון שיש סוברים שיש להקדים חודש לפרה סברו אותם פוסקים שיש לה תשלומין בשבת זו, ולא נראה שיש הבדל לענין זה בין להקדים או לאחר, ולכן נראה שלא יצאו ידי חובתם בשבת זו וחייבים כולם לשמוע את הקריאה הזו שוב בשבת הבאה.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שוב הראוני בכף החיים סימן תרפ"ה אות כ"ג שהביא בזה מחלוקת הפוסקים לענין פרשת פרה, שקרא קודם שבת הפסקה, ולכן בנד"ד נראה דיש להקל