"פסיקה" בשכירות דירה או חדר במלון לפסח

שאלה:

הנושא: "פסיקה" בשכירות דירה או חדר במלון לפסח
להלכה אסור לשלם מראש על שכירות בית אם אין הבית מוכן למגורים, כיון שכל ההיתר של פסיקה בשכירות בתים הוא רק משום היתר ד"יש לו"ת ולכן אם הבית אינו מוכן דהיינו ש"חסר מלאכה" אינו נחשב יש לו ויש בתשלום מראש משום איסור "פסיקה".
לפי זה יש לשאול איך מותר לשלם מראש על שכירות דירה או חדר בבית מלון לפסח כשחלק עיקרי מתנאי השכירות הוא שהחדר או הדירה יהיה נקי מחמץ שהרי בלי זה הרי הוא אינו ראוי למגורים בפסח, וא"כ למה לא יהא בזה איסור של פסיקה בחסר מלאכה.

תשובה:

שלום וברכה,

דוקא אם הדירה לא בנוייה עדיין נחשב לפסיקה האסורה, אבל אם הדירה בנוייה וחסר מלאכה אחת או שתיים אין איסור של פסיקה, כמבואר ביו"ד סימן קעה סעיף ד. ולנקות את הבית לפסח לא נחשב של חסרון ג' מלאכות.

גם במקום שחסר ג' מלאכות אם מסכים המשכיר לקבל צ'יק דחוי לזמן של פסק, לא נחשב הקדמת מעות גם אם ישלם עכשיו. ובדרך כלל מסכים לקבל צ'יק דחוי לזמן השכירות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעה