עשה מלאכ עבור חברו ללא ידיעתו

שאלה:

למה ראובן שעשה עבודה לשמעון שמעון צריך לשלם לו על העבודה אפילו שהוא לא היה רוצה בה? למשל שמטפח לו את הגינה ללא ששמעון רצה?

תשובה:

שלום וברכה,

עשה מלאכה עבור חברו ללא ידיעתו, אם המלאכה הייתה נדרשת, ובעה"ב היה אמור לעשותה חייב בעה"ב לשלם, שהרי נהנה מהמלאכה, אך אם איננו חפץ במלאכה, כיון שלא היה אמור לעשות כזו מלאכה, יכול לומר עקור אילנותיך וצא.

אם בשעה שהגיע בעל הבית וראה את המלאכה והוסיף עוד על מלאכת הראשון, הרי גילה דעתו שנוח לו, ולכן אינו יכול לומר עקור אילנותיך וצא, וחייב לשלם לו כמחיר זול של אומן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אם אני לא רוצה שאותו אדם יעשה את המלאכה ואני רוצה דווקא שמישהו אחר יותר מומחה יעשה את המלאכה למה בגלל שהוא עשה-הוא בעצם כפה את עצמו עלי ואני חייבת לשלם לו אני חייבת לשלם לו?