מוזיקה באבלות

שאלה:

שלום רב ושבוע טוב.
השאלה שלי עוסקת בנושא שלושת השבועות. מדוע אסור לשמוע מוזיקה בשלושת השבועות?
אשמח שתענה לי בהקדם זה ממש יעזור לי!
תודה רבה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

בימי שלושת השבועות אנחנו אבלים על חורבן בית המקדש וממעטים בכל עניני השמחה כמו חתונות תספורת ועוד ועוד, ובין השאר גם מוזיקה אסורה. כך אגב נהגו להחמיר גם בימי ספירת העומר בהם אבלים על תלמידי רבי עקיבא, ראי כאן בהרחבה, ואגב כך גם כל אדם שאבל על הוריו בכל שנת האבל אינו שומע מוזיקה.