דיווח בשבת בעת סיור צבאי

שאלה:

האם מותר דיווח על מצבים חרגים שאני צופה בשבת כגון אירוע חשוד אשר אני עושה במסגרת תפקידי בצבא כמו כל הימים?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל מאוד ברור, כל מה שבחשש פיקוח נפש, כלומר אתה רואה משהו חריג שיכול להתברר כגורם סכנה, מותר לדווח, מה שאין בו חשש סכנה כלל אין לדווח. אינני יודע לתת לך כללים פרטניים כיון שאינני בשטח, אם יש לך ספקות בענין זה כדאי להתייעץ בימי השבוע עם הרב הצבאי.

בהצלחה