בשר חזיר עם חלב

שאלה:

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא שאלה יותר היפוטתית – לא הלכתית.
האם בשר חזיר הוא בשרי?
האם איסור אכילת בשר וחלב הוא רק לבשר כשר?
(כי השאר לא מוגדר בשר, או שהוא כן אך לא לגבי בשר בחלב).

אני חוזר, אל דאג, השאלה היא עיונית בלבד, וחא מעשית חס ושלום.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

איסור בשר בחלב נוהג רק בבשר בהמה טהורה ולא בבשר בהמה טמאה, אבל בבשר טהורה הוא נוהג גם אם היא טרפה או נבלה, ראה בענין זה בהרחבה בשו"ע סי' פז סעי' ג.

יום נעים

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לגבי בשר חזיר ברור שלא צריך להמתין שש שעות, אבל אני הסתפקתי מה הדין אחרי בשר נבילה הואיל והיא כן שייכת לבשר וחלב , וכן עוברים על בישול נבילה נבילה עם חלה דאורייתא, כמבוטר בפת"ש שם, רק על אכילה לא, משום אין איסור חל על איסור, לכן יש לדון לגבי שש שעות ?

  2. הספק הוא נכון שאין איסור בשר בחלב דאורייתא הואיל וכבר נאסר ואין איסור חל על איסור ,אולם מדרבנן יש איסור כמו שכותב הפרמ"ג הואיל וזה בשר כשר בעצם אלא שעכשיו היא נבילה , ולכן יש לדון לגבי שש שעות, אבל האמת היום מצאתי שבשות מנחת יצחק מיכל, אולם הדרכים תשובה מביא בשם שו"ת אחד שצריך להמתין שש שעות הואיל והיא בכלל בשר וחלב, טעינו דומה לבשר טמא