בקשת העלאה רטרואקטיבית במשכורת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,

אני עובדת בבית ספר, וסיכמתי עם מנהל ביה"ס בתחילת עבודתי שאני משולמת בעבור כל שעת עבודה שלי, ושהתשלום יתבצע דרך שני גורמים שונים הקשורים לביה"ס. החלטנו על סכום מסוים, כשכל גורם אמור להתחלק בו וביחד להגיע לסכום הסופי שסוכם. לא היה תיאום בין שני הגורמים ושניהם שילמו לי. הודעתי למנהל ביה"ס שקיבלתי משכורת יותר גבוהה משהייתי אמורה לקבל כיוון ששני הגורמים שילמו לי משכורת בלי תאום, המנהל אמר שאני אשלים את השעות, או שנתקזז ושבחודשים הבאים אדווח על פחות שעות. האם מותר לי לבקש מהמנהל שיוותר לי על החודש/חודשיים שכבר דיווחו לי יותר מידיי דרך שני גורמים? ז"א, האם מותר למנהל בדיעבד לאשר לי כסף שכבר נכנס לי לחשבון הבנק (לטובתי ושלא מגיע לי על פי ההסכם בינינו) בניגוד להסכם בתחילת עבודתי? אם אני מצליחה לשכנע את המנהל שלא יקזז לי מהמשכורת בחודשים הבאים או שלא אצטרך להשלים שעות האם זה מותר עפ"י ההלכה או שיש בזה חשש גזל?
תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

כל בקשה שתגיע לידי הסכמה מצד ההנהלה, אין בזה כל חשש גזל, הן בבקשה על העבר הן על העתיד.

בהצלחה רבה.