כשרות מטבחים פרטיים

שאלה:

שלום רב,

אני מתגורר בחו"ל בקהילה אורתודוקסית גדולה. בקהילה יש הרבה משפחות שומרות תורה ומצוות שמוכרות מזון ממטבחם שלהם ודבר זה מפורסם בשמועה פה לאוזן בקהילה. למטבחים אלו אין השגחה מסודרת אולם המשפחות מודיעות שהאוכל כשר למהדרין אבל ללא השגחה.

שאלתי: אוכל שנקנה ממטבחים אלו, האם הוא כשר למאכל?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר באנשים יראי שמים שבקיאים בהלכה, ואתה יודע שיודעים דיני בשר בחלב [דבר חריף וכו', מוצרים בכשרויות שמקובלות עליך] אין כל בעיה לקנות מהם, כפי שמותר להתארח בביתם ולאכול מאכליהם, אבל אם אתה לא בטוח כמה הם יראי שמים וכמה הם בקיאים, אף שהם שומרים שבת, אין לסמוך ולאכול, אנשים שלא יודעים או לא ממש מקפידים יכולים להכשל.

ערב טוב.