הקב"ה מתאווה לתפילות

שאלה:

שמעתי רב שאמר שה' לא נותן לאדם את מה שהוא רוצה כי הוא רוצה את התפילה שלו וזה נשמע לי מאוד לא הוגן ואכזריות כביכול כי זה כמו שילד יבקש מאבא שלו כל יום אופניים ויבכה על זה הרבה והאבא יגיד לו אני אוהב לשמוע אותך בוכה ומבקש לכן אני לא אתן לך

תשובה:

שלום וברכה

הכל נכון כפי שנאמר מפני מה היו אבותינו עקרים, משום שהקב"ה מתאווה לתפילתם של צדיקים, רק חוליה אחת חסרה לך כאן… עיקר תכלית הבריאה הוא חיזוק באמונה ובקירבת ה', קירבת ה' תמיד באה לנו מכח התפילות, כל אדם שנזקק מאוד למשהו כמו שידוך, מרגיש היטב שהקירבה שלו והאמונה שלו רק מתחזקים על ידי הצורך הזה. כך שיוצא שלפעמים מניעת דבר מה לצורך תפילה היא הבאת האדם לעיקר תכליתו וממילא לשכר הנצחי בחיי העולם הבא! אני חושב שכל אבא אם רק היה יכול, היה נותן לבנו מתנה כזו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. וגם שלא תמיד כשיש עיכובים אז יש התחזקות והתקרבות לה' ברבה פעמים זה ההיפך! אני מכירה בחורה אחת שהיא בת 25 וכשהיא הייתה בת 20 היא הייתה מאוד צדיקה ועם השנים היא התקלקלה הרבה.

  2. אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, אולי צריך להתקרב עוד, אולי זו כפרה, אולי הוא לא יודע מה טוב לו, אולי עוד לא הגיע הזמן וכו'.