מתפלל באריכות ומפסיד קדושה

שאלה:

בס"ד
מי שמאריך בתפילתו ועלול לא להספיק לומר קדושה בחזרת הש"ץ, האם עדיף שיתחיל תפילת עמידה לפני הציבור או שחשוב שיתחיל את תפילת העמידה עם כל הצבור ואם לא סיים והש"ץ הגיע לקדושה ישתוק ויכווין?

תשובה:

שלום וברכה

יגיד ביחד עם הציבור ולא יקדים, ראה ביאור הלכה בתחילת סי' קט. והטעם, משום שחיוב תפילה בציבור חל עליו עכשיו ודין הקדושה יחול רק אחר כך.

אמנם אדם שמאחר ורוצה להתחיל אחרי שהציבור כבר התחילו, ראה שו"ע ומשנה ברורה שם פרטי הדינים בזה, ולמעשה עדיף קדושה במקרה זה.